Διακοπη Υποστηριξης των Windows XP

27 Ιαν
2015

Η Υποστήριξη των Windows XP και του Office 2003 σταμάτησε στις 8 Απριλίου 2014

Είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε ;

  • Τι σημαίνει λήξη της υποστήριξης ;
  • Γιατί πρέπει να ενδιαφέρει τις μικρές επιχειρήσεις ;

Στις 8 Απριλίου 2014 η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη των Windows XP. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε πλέον ενημερώσεις από τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων και των ενημερώσεων ασφαλείας. Η υποστήριξη του Microsoft Office 2003 επίσης σταματάει την ίδια ημερομηνία.

Όταν κυκλοφόρησαν πριν από περίπου 13 χρόνια, τα Microsoft Windows XP αποτελούσαν την κορυφαία τεχνολογία της Microsoft. 13 χρόνια όμως είναι μεγάλο διάστημα για τον κόσμο του I.T. Κάθε ημέρα αλλάζουν πολλά στον κόσμο της τεχνολογίας – φανταστείτε μέσα σε 13 χρόνια !

Αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επωφελείστε από τις επιδόσεις και την παραγωγικότητα της τελευταίας τεχνολογίας όπως τα Windows 8.1 καθώς και από τη νέα γενιά συσκευών και προγραμμάτων που την αξιοποιούν.

Υπάρχουν όμως ακόμη σοβαρότεροι λόγοι για να σκεφτείτε σοβαρά στην αναβάθμιση του λογισμικού σας.

Τι σημαίνει αυτό ;

  • Δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας, και έτσι θα καθιστούν τα Windows XP προοδευτικά πιο ευάλωτα και ευπαθή σε επιθέσεις από hackers, ιούς και διάφορες μολύνσεις.
  • Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθούν τα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα σας σε τρίτους, μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.
  • Τίθεται σοβαρό θέμα έκθεσης και σε κανονιστικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα νομικής συμμόρφωσης.
  • Σημαντικό: οι εταιρείες που κατασκευάζουν υλικό αλλά και λογισμικό για τα Windows θα σταματήσουν την υποστήριξη των Windows XP (δεν θα υπάρχουν π.χ. Drivers για συσκευές, θα δημιουργηθούν προβλήματα συμβατότητας των προγραμμάτων, ακόμη και αδυναμία εκτέλεσης εφαρμογών – όπως π.χ. cloud εφαρμογές).

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην επιχείρηση ;

Οι συνέπειες της διακοπής υποστήριξης ως προς την ασφάλεια και το απόρρητο μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην επιχείρησή σας:

  • Κίνδυνος για την ασφάλεια: Χωρίς τις κρίσιμες πλέον ενημερώσεις για τα Windows XP και το Office 2003, ο υπολογιστή σας θα είναι ευάλωτος σε επιβλαβείς ιούς, λογισμικό spyware καθώς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορεί τελικά να υποκλέψει ή στην χειρότερη περίπτωση να καταστρέψει εταιρικά δεδομένα και πληροφορίες.
  • Επίσης, δεν θα υπάρχει δυνατότητα πλήρους προστασίας από λογισμικό προστασίας από ιούς (Antivirus) όταν θα σταματήσει η υποστήριξη των WindowsXP.
  • Προβλήματα Λογισμικού: Πολλοί προμηθευτές λογισμικού καθώς και υλικού δεν θα υποστηρίζουν πλέον τα προϊόντα τους που εκτελούνται σε υπολογιστές με Windows XP, καθώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ενημερώσεων των Windows XP και του Office 2003. Για παράδειγμα, το νέο Microsoft Office 365 αξιοποιεί τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows και ΔΕΝ θα εκτελείται σε Windows XP.
  • Αδυναμία Επικοινωνίας / Υποστήριξης: Δυστυχώς, εάν προκύψουν προβλήματα, η τεχνική υποστήριξη online ή μέσω τηλεφώνου δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για παροχή βοήθειας σε εσάς ή ακόμη και στον συνεργάτη που σας υποστηρίζει !

Όλα τα παραπάνω σίγουρα θα επιβαρύνουν την παραγωγικότητα στη δουλειά σας λόγω της έλλειψης υποστηριζόμενου λογισμικού αλλά και της παλαιότητας του υλικού που χρησιμοποιεί ακόμη τα Windows XP.

Get Modern!

Με άλλα λόγια, θα έπρεπε ήδη να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά την άμεση αναβάθμιση σε πιο σύγχρονα περιβάλλοντα εργασίας και να αξιοποιήσετε πλήρως τα νέα Windows και τις νέες συσκευές προς όφελος της επιχείρησής σας.

Η CONNECT ως Microsoft Certified Partner διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση σε παρόμοιες καταστάσεις και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με εξοπλισμό και υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε.

gxanthop
author