Λήξη Υποστήριξης για τα Windows 7

04 Φεβ
2020

Μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft δεν παρέχει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή υποστήριξη για υπολογιστές που χρησιμοποιούν λογισμικό Windows 7. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με προτάσεις για το μέλλον και για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με τη λήξη της υποστήριξης.

 

Τί θα συμβεί αν συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα Windows 7;

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7 μετά τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Ιανουαρίου 2020, ο υπολογιστής σας θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά θα γίνει πιο ευάλωτος σε κινδύνους ασφαλείας εφόσον δε θα λαβαίνετε ενημερώσεις λογισμικού, ασφαλείας και ποιότητας καθώς και επιδιορθώσεις. Επίσης, η Microsoft δε θα παρέχει πλέον τεχνική υποστήριξη για τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και προβλήματα που θα επεκταθούν σε συνδρομές Office 365 εφόσον η χρήση του σε μη υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις επιδόσεις και στην αξιοπιστία των εφαρμογών Office 365 με την πάροδο του χρόνου. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το σύστημα που χρησιμοποιεί ακόμη τα Windows 7 θα είναι πλέον εκτεθειμένο σε κάθε είδους απειλή.

Ο κίνδυνος που διατρέχει ένα σύστημα που βασίζεται σε Windows 7 δεν είναι θεωρητικός, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι απειλές τύπου ransomware εκμεταλλεύονται αμέσως τα κενά ασφαλείας που δημιουργούνται και μπορούν μέσα σε λίγες μέρες να μολύνουν τα αρχεία σε κάθε υπολογιστή μιας επιχείρησης που δεν έχει κάνει εγκαίρως τη μετάβαση σε Windows 10.

Τα Windows 7 μπορούν να ενεργοποιηθούν ακόμη και μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020;

Τα Windows 7 μπορούν να εγκατασταθούν και να ενεργοποιηθούν και μετά τη λήξη της υποστήριξης. Ωστόσο, για να αποφύγετε τους κινδύνους ασφαλείας και τους ιούς, η Microsoft συνιστά να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 10.

Πώς θα επηρεάσει η λήξη υποστήριξης για τα Windows 7 τις εφαρμογές του Microsoft Office της επιχείρησής μου;

Η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο θέμα Λήξη υποστήριξης για τα Windows 7 και Office 365 ProPlus.

Υπενθυμίζεται ότι η υποστήριξη για το Office 2010 θα λήξει στις 13 Οκτωβρίου 2020. Εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί το Office 2010, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Επιπλέον, η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για το Office 2010. Συνεπώς, είναι σημαντικό να μεταβείτε στο πιο πρόσφατο λογισμικό παραγωγικότητας, όπως το Office 365, το οποίο μπορεί να παρέχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας, για να σας βοηθήσει να διατηρείτε ασφαλέστερα τα δεδομένα σας.

Ο Internet Explorer θα συνεχίσει να υποστηρίζεται στα Windows 7;

Η υποστήριξη για τον Internet Explorer σε συσκευές με Windows 7 καταργήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020. Ως στοιχείο του λειτουργικού συστήματος των Windows, ο Internet Explorer ακολουθεί τον ίδιο κύκλο ζωής υποστήριξης. Η συνέχιση της χρήσης του ενέχει κινδύνους ιδιαίτερα αν μέσω του Internet Explorer γίνονται τραπεζικές κινήσεις ή άλλου είδους δραστηριότητες της επιχείρησης που περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα.

Αν διαθέτουμε λογισμικό ή υλικό που απαιτεί Windows 7, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να απομονώσουμε και να μην συνδέουμε πια αυτό το PC στο διαδίκτυο.

Μπορώ να λάβω δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 pro;

Το Microsoft 365 για Επιχειρήσεις συνοδεύεται από μια δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες με άδεια χρήσης για Windows 7, 8 ή 8.1 Pro στη συσκευή τους. Με την αγορά του Microsoft 365 για Επιχειρήσεις, οι χρήστες σας μπορούν να αναβαθμίσουν όλες τις παλιές συσκευές με άδεια χρήσης Windows Pro χωρίς επιπλέον κόστος.

Τα Windows 10 είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά για την αναβάθμιση ενός υπάρχοντος υπολογιστή, ωστόσο, οι υπολογιστές έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα Windows 7, πριν από 10 χρόνια. Είναι καλό να μην εγκαταστήσουμε τα Windows 10 σε μια παλιά συσκευή καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Οι σύγχρονοι υπολογιστές είναι πιο γρήγοροι και πιο ισχυροί, καθώς διαθέτουν ήδη εγκατεστημένα τα Windows 10!

Επιπλέον, για να διατηρήσετε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα των εφαρμογών του Office 365 που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας, συνιστάται ανεπιφύλακτα να μεταβείτε στα Windows 10.

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα σχετικά με τη λήξη της υποστήριξης των Windows 7;

Πατήστε εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες ή καλέστε μας στο 2310 55.94.85

Nikos Velentzas
author